Dej til pizza
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Dej til pizza

Fyld fryseren med hjemmelavede pizzabunde, så har du til en omgang nem aftensmad på de travle (hver)dage.

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel
  • 12 tsk groft salt

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, salt og mel. Ælt dejen blank og smidig. Stil den til hævning på et lunt sted med et klæde over. Lad den hæve ca. 1 time. Del dejen i 4 portioner. Træk hver dejportion ud til en plade og rul derefter dejen meget tyndt ud. Dejen kan også deles i 8 portioner og udrulles. De små pizzaer kan serveres som forret eller natmad. Eller rul dejen ud til en stor pizza, som dækker bagepladen. Forbag pizzabundene midt i ovnen. Derefter kommes fyldet på, og pizzaen bages med fyld - til dette er varmt og osten er smeltet.

Tips

Bundene kan fryses - læg bagepapir imellem og pak dem godt ind - evt. i en stor frysepose. Lad dem tø op i køleskabet og lad dem efterfølgende hæve ca. 15 min. på køkkenbordet.

Tomatsauce til pizza - se link.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 4410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 16 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: