Fastelavnsboller med svesker

God gammeldags fastelavnsbolle a la Marieboller med dejligt fyld af flødeskum og svesker.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fastelavnsboller med svesker

God gammeldags fastelavnsbolle a la Marieboller med dejligt fyld af flødeskum og svesker.

10 stk. pr. portion

Antal portioner
  • ¾ dl sødmælk
  • 15 g gær
  • 1 sammenpisket æg
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 plader optøet, frossen butterdej
  • 2 dl sød sveskegrød
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Lun mælken let og udrør gæren heri. Tag lidt af ægget fra til pensling og tilsæt resten. Drys salt og sukker i melet og tilsæt mel efterhånden. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den sammen til en let og smidig dej. Dæk dejen til og lad den hæve ca. ½ time. Ælt dejen igennem og rul den ud på køkkenbordet til en ca. 3 mm tyk plade. Læg den ene plade butterdej ud på den ene halvdel af dejpladen og fold den anden halvdel over. Rul dejen ud igen til en tynd plade. Fortsæt med de to næste plader butterdej og afslut med at rulle dejen ud til en ca. 55 x 22 cm stor firkant. Skær dejen ud i 10 firkanter. Fordel sveskemosen på de 10 firkanter (ca. 1 spsk til hver) og luk dejen godt sammen om fyldet. Læg bollerne, med sammenføjningerne nedad, på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pisk det gemte æg med lidt vand og pensl bollerne. Drys tæt med sukker og bag dem midt i ovnen.

Lad bollerne køle af og skær lågene af. Pisk fløden til et let skum og fyld bollerne. Læg lågene på flødeskummet og pynt fastelavnsbollerne med flormelis.

Bagetid

12-15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %
Print