Marieboller med råcreme

Den absolutte ultimative fastelavnsbolle......hvis du spørger nogen!
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marieboller med råcreme

Den absolutte ultimative fastelavnsbolle......hvis du spørger nogen!

24 stk. pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

Mørdej

  • 150 g koldt smør
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 1 æg

Vandbakkelsesdej

  • 3 dl vand
  • 150 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 4 sammenpiskede æg

Råcreme

Pensling

  • sammenpisket æggehvider

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Mørdej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til det ligner revet ost. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med et æg. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Vandbakkelsesdej

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Kom melet i på én gang og rør dejen godt sammen, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, 1½ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af de sammenpiskede æg - dejen skal kunne formes til toppe. Sæt, med 2 skeer, 24 toppe af dejen på plader med bagepapir. Pensl med sammenpisket æggehvide.

Del mørdejen i to dele. Rul hver del ud til en firkant (21 x 28 cm). Skær hver firkant ud til 12 små firkanter (7 x 7 cm). Læg en firkant oven på hver vandbakkelsestop. Bøj hjørnerne af mørdejen ind under vandbakkelsesdejen. Bag bollerne midt i ovnen - én plade ad gangen til de er godt gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 20 min. af bagetiden, da bollerne ellers let falder sammen.

Råcreme

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til det bliver lyst og luftigt. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt ned i æggemassen. Klip et snit i siden af de bagte, afkølede boller og fyld cremen i - evt. med en sprøjtepose. Sigt sukker over bollerne og server straks.

Tip

Du kan forberede mariebollerne og have dem stående tildækket i køleskabet i ca. 3 dage. Bag dem efterhånden som du får gæster. Stadig midt i ovnen ved 200° i 30-40 min. De bliver lidt mørkere indvendig efter 2. dagen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 68 %
Print