Fisk med bagt ost og croutoner
45 min

Fisk med bagt ost og croutoner

Saftige fiskestykker bagt i ovnen - med kulørte grøntsager, smeltet ost og sprøde brødcroutoner. En ret som både børn og voksne har lyst til at sætte tænderne i.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fisk med bagt ost og croutoner

Saftige fiskestykker bagt i ovnen - med kulørte grøntsager, smeltet ost og sprøde brødcroutoner. En ret som både børn og voksne har lyst til at sætte tænderne i.

Antal portioner
  • 250 g tomater i halve, fx cocktailtomater
  • 3 gulerødder i lange tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 2 spsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt

Salat

  • 1 liter fintstrimlet romainesalat
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 3 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • 1 citron i halve både

Fremgangsmåde:

Bland tomater, gulerødder og peberfrugter i et stort ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Dryp fedtstof over og drys med salt. Stil fadet på en plade med bagepapir og bag grøntsagerne i ca. 20 min.

Rens, skyl og tør torskefileterne. Del dem i 8 lige store stykker. Riv franskbrødet i grove bidder til croutoner. Tag bagepladen med fadet ud af ovnen, fordel torskestykkerne på grøntsagerne og drys med salt og ost. Læg brødet ved siden af fadet og bag fiskefad og croutoner de sidste 15 min. - vend rundt i croutonerne et par gange.

Salat

Bland romainesalat, spinatblade og chilisauce og kom salaten i en stor skål. Drys med salt og fordel citronbådene på toppen.

Kom nogle af croutonerne på fiskefadet og server det sammen med resten af croutonerne og salaten.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
Print