Forloren hare
&format=webp)
Forloren hare er klassisk dansk mad, når det er bedst. Det er som titlen antyder ikke harekød, men en fars af hakket gris/kalv - omviklet med bacon, der giver den dejlige smag på "haren". Saucen er smagt til med ribsgelé og er en lidt lettere version med madlavningsfløde. Server kogte kartofler, grøntsager og ekstra ribsgelé til. Prøv denne nemme opskrift på forloren hare næste gang du har lyst til en klassiker med sauce og kartofler.
Ingredienser
Forloren hare
400 g
Hakket grise- og kalvekød
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
125 g
Bacon i skiver
|
|
2½ dl
Mælk
|
Sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 spsk
Ribsgelé
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges
|
|
---|---|
600 g
Dampede blandede grøntsager, fx broccoli og grønne bønner
|
|
Ribsgelé
|
Sådan gør du
Forloren hare
Sauce
Lav dobbelt portions fars og steg frikadeller af den ene portion. Kog ekstra kartofler - så kan du bruge til kartoffelsalat eller brasede kartofler i morgen. Server en frisk salat til - evt. med rester af de kogte bønner i.
Spørgsmål om forloren hare
Vores FAQ-sektion er fyldt med nyttige svar, der hjælper dig med at opnå det perfekte resultater på forloren hare. Her kan du lære hvordan farsen får den rette konsistens og sikre at den bliver dejligt saftig.
Hvad er forloren hare?
Forloren hare er en klassisk dansk ret som består af et farsbrød af hakket svinekød og kalvekød, der formes og steges som en "hare". Farsen er rørt med havregryn, mælk, æg, salt og peber, og dækkes med bacon inden den bages i ovnen. Den færdige ret serveres med flødesauce smagt til med ribsgelé, kogte kartofler og dampede grøntsager. Retten hedder forloren hare, fordi den ikke indeholder harekød, og er en uægte version af en vildtret.
Kan jeg gemme rester af forloren hare?
Du kan sagtens gemme rester af forloren hare. Afkøl farsbrødet og saucen hurtigt, og opbevar dem i tætsluttende beholdere i køleskabet ved maks. 5°C. Så holder de sig friske i 2-3 dage. Vil du gemme dem længere, kan du enten fryse farsbrødet og saucen hver for sig eller sammen i fryseegnede beholdere i op til 3 måneder. Varm resterne op, så de er gennemvarme. Lun farsbrødet i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter, eller varm det på en pande ved lav varme med lidt sauce. Undgå at opvarme retten flere gange, og at lade den stå ude ved stuetemperatur i mere end 2 timer, før du gemmer den.
Hvor lang tid skal forloren hare stege i ovnen?
Steg forloren hare i ovnen i cirka 50 minutter i to trin. Start med at brune farsbrødet med bacon ved 225° C i ca. 20 minutter uden væde. Skru derefter ovnen ned til 175° C, hæld 250 ml mælk rundt om farsen, og bag den færdig i ca. 30 minutter. Retten er færdig, når farsen er gennemstegt, og baconet er sprødt. Brug gerne et stegetermometer, så du er sikker på, at centrumtemperaturen når mindst 75° C.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10789 kJ / 2579 kcal
Næringsindhold pr. 100g
386 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 27,5 % | 6,2 g |
Fedt: | 33,2 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 39,3 % | 8,9 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
