Nyd det gode
Boller i karry
Bedømmelse  (237)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Boller i karry

God dansk klassisk mad her serveret som ristaffel med tilbehør on-the-side.

Antal portioner

Fars

  • 300 g hakket svine- og kalvekød
  • 34 tsk groft salt
  • 2 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 6 spsk finvalsede havregryn
  • 1 12 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Karrysovs

  • 20 g smør
  • 12 dl finthakket zittauerløg
  • 2 tsk karry
  • 1 lille skrællet æble fx. belle de boskoop
  • 2 12 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes

Tilbehør

  • 4 dl løse ris, fx parboiled ris - kogte (ca. 320 g)
  • 25 g peanuts
  • 100 g bananer i stykker
  • 400 g agurk
  • 250 g rød peberfrugt

Fars

Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min. Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen. Rør madlavningsfløden i lidt efter lidt og rør havregryn i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde med stor overflade. Rør farsen godt igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

Karrysauce

Lad smørret smelte ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve. Skru ned til jævn varme og drys karry og fintrevet æble i og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys melet over og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt madlavningsfløden og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.

Kog risene efter anvisningen på emballagen og server retten som et rijstaffel med lækkert tilbehør i små skåle.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %