Frikadeller
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Frikadeller

Lækre frikadeller, brug dem til kartoffelsalaten, til andre salater eller til madpakken

Opskriften gælder for 7 personer

Frikadeller til 7 madpakker

  • 300 g magert hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 12 tsk fint salt
  • 2 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg evt. pasteuriseret
  • 12 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 25 g smør til stegning

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, peber og æg i. Rør fløden i lidt efter lidt. Stil frikadelle farsen tildækket i køleskabet i mindst 10 min.

Lad smørret blive gyldent i en stegepande. Form farsen til 7 frikadeller. Steg frikadellerne på begge sider ved svag varme i ca. 15 min. - skru op mens de bliver vendt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 45 min