Græsk farsbrød og agurkesalat

Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Den smager stadig lige godt.
Fryseegnet
60+ min
Bedømmelse (64 stjerner)

Min bedømmelse:

Græsk farsbrød og agurkesalat

Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Den smager stadig lige godt.

Antal portioner

  • 250 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 250 hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g kogte ris (af ca. 1 dl rå ris)

Fyld

  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 20 g smør

Agurkesalat med yoghurt

  • 4 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk i små tern (ca. 400 g)

Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.

Fyld

Bland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten midt i ovnen.

Agurkesalat med yoghurt

Smag yoghurten til med hvidløg, salt og peber og vend agurketern heri. Stil salaten koldt indtil serveringen.

Tips

I stedet for lammekød kan du bruge oksekød. Ved frysning: Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200° og bag ca. 1 time og 20 min.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Frysetip: Farsbrødet kan fryses ubagt.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 14120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %