Tzatziki
Bedømmelse  (55)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Tzatziki

Klassisk tzatziki - perfekt som tilbehør til fx grillet kød, salat og fladbrød.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 12 liter Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 2 fed knust hvidløg
  • friskkværnet peber
  • 3 agurker
  • 1 tsk groft salt

Bland yoghurt med hvidløg og peber. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Skræl imens agurkerne. Halver dem og fjern kernerne. Skær agurkerne i skiver og drys med salt. Kom dem i en sigte i et par timer, så vandet kan løbe fra. Agurkerne aftørres let i et viskestykke og vendes i yoghurtblandingen. Smag til med salt og peber.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %