Tzatziki
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tzatziki

Krydret græsk dressing - brug den som tilbehør til kød og grønsager.

Antal portioner
  • 1 liter syrnet naturel 0,1, fx Cheasy®
  • 1 agurk
  • 1 tsk groft salt
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kan serveres til

  • 100 g røgede lammekøller i tynde skiver
  • 500 g tomater
  • 1 12 kg bagte kartofler

Sæt 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel A38 i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i mindst 10 timer. Kom den afdryppede A38 i en skål. Riv agurken groft på rivejernet. Bland agurken sammen med det grove salt og lad det stå i ca. ½ time. Kom agurken i en sigte og skyl hurtigt saltet af. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde. Vend forsigtigt agurk, hvidløg, salt og peber i den afdryppede A38 og lad tzatzikien trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tip

Tzatziki smager også godt sammen med ristede stykker pitabrød, Aetina i tern og grønsagsstave som snack eller forret.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 6 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: