Rullekebab

Dejlig fingermad med inspiration fra Tyrkiet.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rullekebab

Dejlig fingermad med inspiration fra Tyrkiet.

Antal portioner

Dressing

  • 2 tsk olivenolie
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 arabiske fladbrød
  • 1 liter fintstrimlet icebergsalat
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 1 grøn squash i lange tynde strimler

Fremgangsmåde:

Dressing

Mos osten let med en gaffel og vend ost, det syrnede produkt, hvidløg, soltørrede tomater, salt og peber sammen.

Lad olien blive varm i en pande. Steg halvdelen af wokstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet i endnu 1 tsk olie. Drys alt kødet med salt og peber.

Grill brødene øverst i ovnen, så de bliver bløde.

Smør de 6 fladbrød med dressing og fordel salat, tomater, squash og det stegte kød på brødene. Buk et lille stykke af brødet op som bund og rul brødet tæt om fyldet. Kom et stykke smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebaben - så man kan "gnave" af den. Spis med det samme.

Tip

Grilning af brødene kan evt. udelades.

Grill

Ca. 10 sek.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print