Frugtboller

Boller med revet æble eller pærer. Gode til mellemmåltider eller madpakker.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtboller

Boller med revet æble eller pærer. Gode til mellemmåltider eller madpakker.

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 skrællede æbler fx ingridmarie
  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk rørsukker
  • 2 dl Cheasy® skyr naturel
  • 2 æggehvider
  • 60 g havregryn (ca. 2 dl)
  • 750 g hvedemel

Pensling

Fremgangsmåde:

Riv æblerne groft. Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æbler og de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker og tril dem til boller. Fordel bollerne på bageplader med bagepapir og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 10 min. Pensl med syrnet naturel og bag bollerne midt i ovnen.

Tip

Du kan udskifte æbler med pærer, det giver sødere boller. Bollerne er gode til mellemmåltider.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 5 %
Print