Frugtbrød
60+ min

Frugtbrød

Smager rigtig godt til ost.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtbrød

Smager rigtig godt til ost.

20 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt hytteost, sukker, salt og hvedemel (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Bland forsigtigt nødder og svesker i. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker, og tril hvert stykke til en pølse (ca. 40 cm). Flet dem sammen til en "fletning". Lad "fletningen" efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med sukker. Bag frugtbrødet nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 29 %
Print