Fuldkornspølsehorn
60+ min

Fuldkornspølsehorn

Giv pølsehornene lidt mere smag og bid med denne variant. Passer godt til børnenes madpakke eller til en udflugt.
Fryseegnet
Bedømmelse (51 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fuldkornspølsehorn

Giv pølsehornene lidt mere smag og bid med denne variant. Passer godt til børnenes madpakke eller til en udflugt.

2 pølsehorn pr. person

Antal portioner
  • 100 g knækkede rugkerner (ca. 1½ dl)
  • 2 dl vand
  • 50 g smør
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk groft salt
  • 225 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 8 wienerpølser

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Kom rugkernerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner. Hæld blandingen i en skål og tilsæt mælken. Lad blandingen køle let af og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 35 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter.

Skær pølserne midt over og fordel dem på dejtrekanterne. Rul dejen om pølserne til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad. Lad pølsehornene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl pølsehornene med æg og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 41 %
Print