Fyldig aspargessuppe
45 min

Fyldig aspargessuppe

Fyldet i denne suppe kan varieres efter smag. Brug gerne grøntsagsrester og undgå madspild.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldig aspargessuppe

Fyldet i denne suppe kan varieres efter smag. Brug gerne grøntsagsrester og undgå madspild.

Antal portioner
  • 150 g grønne linser, fx fra Puy
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 150 g lufttørret skinke i tynde skiver, fx parmaskinke
  • 4 gulerødder i små tern

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring bouillon og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min., eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken sprød og gylden midt i ovnen.

Anret gulerødder, linser og den sprøde skinke i små skåle.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Tilsæt ærter og chili og smag suppen til.

Ved serveringen

Server suppen i store, varme

portionsskåle med gulerødder, linser og sprød skinke som ta"-selv-fyld.

Tips

Linserne kan erstattes af tørret pasta, fx små suppehorn eller stjerner.

Den milde chili kan erstattes af en stærkere chili - tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Stegetid

Ca. 13 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 23 %
Print