De fyldte aubergineruller og bagte stilktomater er super lækre som snack eller forret - suppler evt. med oliven. Du kan også servere de fyldte aubergineruller og bagte stilktomater til fx stegt lammeculotte, bagte halve kartofler og tzatziki.
Sådan gør du
Bagetid for aubergineskiver:
Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.
Bagetid for aubergineruller og stilktomater:
Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
Fyldte aubergineruller
Rens auberginerne og skær dem i 12 skiver i alt (ca. 1 cm tykke). Pensl med olie på begge sider og læg skiverne på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag aubergineskiverne midt i ovnen.
Fordel halvdelen af merianbladene på de bagte aubergineskiver. Skær osten i 12 stykker, kom et stykke ost på hver aubergineskive og fold om osten.
Læg rullerne, med sammenføjningerne nedad, i et ovnfast fad. Drys med resten at merianbladene.
Bagte stilktomater
Skyl og tør tomaterne. Klip i mindre klaser og fordel dem i et ovnfast fad.
Pensl med olie og drys med salt.
Bag auberginerullerne øverst og stilktomaterne nederst i ovnen.
Energiindhold for hele retten:
5186 kJ / 1239 kcal
Næringsindhold pr. 100g
354 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,3 g
Protein:
15 %
3,1 g
Kulhydrat:
11,4 %
2,4 g
Fedt:
73,6 %
7 g
Server fx lakseroulade sammen med aubergineruller og stilktomater som en del af en tapasanretning.