Græskarsalat med sorte bønner

Græskarbåde vendes i en dressing af madlavningsfløde og lime og bages i ovnen. Vi serverer græskarsalaten med drys af ristede græskarkerner og lidt finthakket meget mørk chokolade.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarsalat med sorte bønner

Græskarbåde vendes i en dressing af madlavningsfløde og lime og bages i ovnen. Vi serverer græskarsalaten med drys af ristede græskarkerner og lidt finthakket meget mørk chokolade.

Antal portioner

Marinade

  • 750 g skrællet græskar i halve, tynde både, fx hokkaido
  • 3 spsk græskarkerner

Ristede tortillapandekager

  • 6 tortillas - usødede fuldkornspandekager, ca. 20 cm i diameter
  • vand
  • 1 tsk let knust flagesalt
  • 3 dåser sorte bønner (a ca. 400 g)
  • 1 rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
  • 3 dl friske korianderblade
  • 1 limefrugt i både
  • 1 spsk finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Fremgangsmåde:

Marinade

Vend alle ingredienserne sammen og smag til.

Vend græskarbådene i halvdelen af marinaden. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Kom græskarkernerne i en lille bradepande og rist dem nederst i ovnen.

Ristede tortillapandekager

Pensl de 6 tortillas med vand og drys med salt. Skær pandekagerne i kvarte. Læg tortillasbidderne på en plade med bagepapir og rist dem nederst i ovnen.

Hæld de sorte bønner i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend bønnerne i resten af marinaden. Anret bønner, bagte græskarbåde og rød peber i et fad. Fordel koriander og limebåde på salaten. Drys med de ristede græskarkerner og chokolade og server græskarsalaten med de sprøde tortillasbidder.

Bagetid for græskar

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Ristning af græskarkerner

Ca. 7 min. ved 200° - varmluft.

Ristning af tortillas

8-10 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 60,1 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 27 %
Print