Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat
60+ min

Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat

En lidt uvant fiskespise, vendt i smagfuld krydderiblanding. En anderledes grilloplevelse, serveret med dejlige danske grøntsager i citronsauce.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede havtaskekæber med sauteret spidskålssalat

En lidt uvant fiskespise, vendt i smagfuld krydderiblanding. En anderledes grilloplevelse, serveret med dejlige danske grøntsager i citronsauce.

Antal portioner
  • 16 havtaskekæber (ca. 500 g)
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber

Sauteret spidskålssalat

  • 50 g grofthakkede mandler

Tilbehør

  • 250 g grillet groft brød

Fremgangsmåde:

Fjern hinder, eventuelle ben og det geléagtige lag fra kæberne. Vend krydderierne sammen i en skål, og fordel dem på kæberne. Kom kæberne på havegrillen eller på en grillpande. Grill kæberne 2-4 min. på hver side - afhængig af størrelse. Hold dem varme.

Sauteret spidskålssalat

Kom imens 2 dl af citronsaucen i en stor tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring. Tilsæt de øvrige ingredienser og sauter blandingen, stadig under omrøring i ca. 4 min. og smag til.

Bring resten af saucen i kog i en lille tykbundet gryde, kog det under omrøring. Anret spidskålssalaten i et fad, drys med mandler og server straks sammen med citronsauce, kæber og grillet brød.

Tips

En dry rub, som fisken er drysset med, kan varieres alt efter smag og behag, og hvad krydderiskabet har at byde på. I stedet for havtaskekæber kan du bruge torsk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print