Grønkålssalat med pasta og ostechips
30 min

Grønkålssalat med pasta og ostechips

Flotte farver og god smag. En vintersalat som gør dig mæt og i godt humør.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønkålssalat med pasta og ostechips

Flotte farver og god smag. En vintersalat som gør dig mæt og i godt humør.

Antal portioner
  • 400 g friske grønkålsblade
  • ½ ananas
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g kold, kogt tørret fuldkornspasta, fx penne (af 200 g tørret)
  • 1 rød peberfrugt i meget tynde strimler

Tilbehør

  • 150 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Fordel osten i 32 bunker (a ca. 1 spsk) på 2 plader med bagepapir. Spred hver bunke ost ud til en diameter på ca. 5 cm. Bag ostechipsene øverst og midt i ovnen. Løft bagepapiret med chipsene over på en bagerist og lad dem køle af et par min. Lad derefter chipsene køle af på risten uden bagepapir.

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 30 sek. Hæld vandet fra og brus de blancherede grønkålsblade over med iskoldt vand. Kom grønkålen i en sigte og pres vandet af bladene. Hak grønkålen fint.

Del ananasen i 2 kvarte. Skræl de kvarte ananas ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Fjern midterstokken og skær et stykke på 6-7 cm fra. Skær derefter resten af ananaskødet i tynde skiver. Mas (mellem fingrene) ca. 3 spsk saft af det hele stykke. Bland ananssaften med chilisauce, vand og salt.

Anret ananas, grønkål, pasta og peberfrugt i et fad. Hæld ananasdressingen over og pynt med ostechips. Server grønkålssalaten med brød.

Bagetid

5-6 min. ved 175° - vamluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %
Print