Grov risengrød med æblemos

Belle de boskoop æblerne giver herlig syrlighed til den rustikke risengrød.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov risengrød med æblemos

Belle de boskoop æblerne giver herlig syrlighed til den rustikke risengrød.

Antal portioner

Æblemos

  • 1 vaniljestang
  • 6 skrællede æbler i mindre stykker, fx belle de boskoop
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl vand

Grov risengrød

  • 3 dl vand
  • 125 g grødris (ca. 1½ dl)
  • 100 g tre-kornsblanding, fx knækkede hvede-, rug- og solsikkekerner (ca. 1½ dl)
  • 1 liter letmælk
  • ¼ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Æblemos

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stang i en gryde sammen med æbler, sukker og vand. Kog blandingen ved svag varme og under låg ca. 10 min. eller til æblerne er møre. Rør af og til. Fjern vaniljestangen og smag mosen til.

Grov risengrød

Kom imens vand, ris og 3-kornsblanding i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Rør af og til. Tilsæt salt og smag til. Kog evt. grøden uden låg ca. 2 min., hvis den er for tynd. Server den lune eller kolde æblemos til den varme grød.

Tip

Spis en rest æblemos til en portion tykmælk eller ymer.

Tips

Æblemosen kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %
Print