Grove hveder

Brød smager bare bedre når man selv har bagt det! Prøv disse grove hvede, og imponer familie og venner med denne lækre opskrift
Fryseegnet
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grove hveder

Brød smager bare bedre når man selv har bagt det! Prøv disse grove hvede, og imponer familie og venner med denne lækre opskrift

15 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 160 g hvedekerner (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® Ymer
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 850 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 15 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min. Bag bollerne midt i ovnen. Flæk ved serveringen bollerne 1 eller 2 gange og rist dem.

Tip

Hvederne kan bages uden kerner. Mængden af kerner erstattes med hvedemel og vandet til kernerne udelades.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Tips

Hvederne kan fryses når de er bagte - men ikke ristede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17212 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 10 %
Print