Grove pizzasnegle med skinke og kryddersmør

Pizzasnegle er super gode til madpakken eller som en hurtig eftermiddagssnack. Kryddersmørret giver dem en skøn smag.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grove pizzasnegle med skinke og kryddersmør

Pizzasnegle er super gode til madpakken eller som en hurtig eftermiddagssnack. Kryddersmørret giver dem en skøn smag.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 1½ dl vand (lillefingervarmt)
  • 10 g gær
  • 1 fintrevet gulerod
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede
  • 125 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Pizzadej

Hæld vandet i en skål og rør gær og gulerod ud heri. Tilsæt salt og mel (hold evt. lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm).

Fyld

Smør smørret ud på dejpladen og fordel gulerod, skinke og sesamfrø ovenpå. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 16 skiver. Læg sneglene på et stykke bagepapir og tryk dem let. Lad pizzasneglene efterhæve i ca. 20 min. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag sneglene midt i ovnen.

Tip

I stedet for pizzasnegle kan ud også lave sprøde snackstænger. I stedet for at rulle dejen til en roulade skærer du den ud i strimler (ca. 2 x 18 cm). Snog dem let og læg dem på bagepapir. Træk bagepapiret over på en varm bageplade. Bag snackstængerne midt i ovnen i ca. 12 min. Undlad evt. gulerod og skinke.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 33 %
Print