Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær

30 min
Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær

Prøv denne skønne hokkaidosalat - med topping af hasselnødder, brombær og salatost. Hokkaidoen er bagt med skallen - og hvis du rister græskarkernerne er der intet, der går til spilde. Stegt hokkaido lægger bunden i en skøn og farverig salat - en fryd for øjet. En skøn efterårssalat der mætter - med alle de herlige frugter og grøntsager der har sæson samtidig.

Ingredienser

Hokkaidosalat

1 Hokkaido græskar (ca. 1 kg)
25 g Smør
1 spsk Ahornsirup
1 tsk Groft salt
2 Store, røde æbler (ca. 500 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
200 g Grønkålsblade i tynde strimler
200 g Skyllede brombær
25 g Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
100 g Salatost i tern eller Salatost i tern med persille og hvidløg
50 g Tørrede tranebær

Tilbehør

240 g Flutes

Sådan gør du

Hokkaidosalat

  • Skyl og halver græskarret. Fjern kernerne og skær græskarret i mundrette stykker - lad skallen blive på.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg græskarstykkerne ved kraftig varme i ca. 8 min. - til de er møre, vend af og til.
  • Dryp med sirup og drys med salt. Fjern panden fra varmen.
  • Skyl æblerne, skær dem i små tern og vend dem sammen med citronsaft.
  • Læg grønkål og græskar i bunden af et stort fad.
  • Fordel æble, brombær, hasselnødder, salatost og tranebær herpå og server med flutes.

Du kan udskifte æbler med pærer eller blommer, brombær med blåbær eller ribs - og nødderne med mandler eller valnødder. Grønkålen kan også udskiftes med andre kåltyper, både palmekål, savojkål, blomsterkål eller almindelig eller rød spidskål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7810 kJ / 1867 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 12,7 % 2,4 g
Kulhydrat: 57,4 % 11 g
Fedt: 29,9 % 2,6 g
Relateret video Sådan krammer du grønkål

Se hvordan du krammer kål, som bliver nem og lækker at spise.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hokkaidosalat-med-hasselnodder-og-brombar/