Honningkage med appelsin-myntesmørcreme
60+ min

Honningkage med appelsin-myntesmørcreme

Prøv denne lækre opskrift på honningkage med appelsin-myntesmørcreme. Den cremede appelsin-myntesmørcreme skaber går godt i spænd med med den lækre honningkage!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Honningkage med appelsin-myntesmørcreme

Prøv denne lækre opskrift på honningkage med appelsin-myntesmørcreme. Den cremede appelsin-myntesmørcreme skaber går godt i spænd med med den lækre honningkage!

20 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 150 g blødt smør
  • 175 g honning
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ dl mælk

Appelsin-myntesmørcreme

  • 150 g blødt smør
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 spsk finthakkede friske mynteblade, fx pebermynte

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Pisk smør, honning og sukker godt sammen, til sukkeret er opløst. Pisk æggene i, ét ad gangen, og pisk dejen godt mellem hver. Bland mel, bagepulver og krydderier sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i smørblandingen. Rør mælken i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter) og bag honningkagen midt i ovnen. Lad kagen køle af.

Appelsin-myntesmørcreme

Pisk smør sammen med flormelis og lidt af appelsinsaften, til det er lyst og luftigt. Pisk resten af appelsinsaften i lidt efter lidt. Rør til sidst appelsinskal og hakkede pebermynteblade i cremen.

Flæk den kolde kage i tre lige store dele, og fordel smørcremen på de to underste lag. Læg kagen sammen, pres den let og skær den ren for overflødig creme hele vejen rundt. Pak honningkagen ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time. Kagen har godt af at hvile i køleskabet i mindst 12 timer.

Ved serveringen

Skær honningkagen i skiver på godt 1 cm og pynt med friske pebermynteblade.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %
Print