Hot tomatsuppe med grøn pebersalsa og parmesankiks

Med en færdigkøbt suppe som base, har du nem aftensmad på ingen tid. Suppen kan varieres med forskellige toppings og tilbehør.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hot tomatsuppe med grøn pebersalsa og parmesankiks

Med en færdigkøbt suppe som base, har du nem aftensmad på ingen tid. Suppen kan varieres med forskellige toppings og tilbehør.

Antal portioner

Grøn pebersalsa

  • 2 grønne peberfrugter i små fine tern
  • 2 små finthakkede hvidløgsfed
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Parmesankiks

  • 50 g fintrevet parmesanost

Tilbehør

  • 200 g groft brød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde. Steg chili og paprika ved svag varme i ca. 1 min. - uden at det tager farve. Tilsæt tomatsuppen og bring suppen i kog under omrøring.

Grøn pebersalsa

Bland peberfrugt, hvidløg, persille og citronskal sammen og stil det tildækket indtil serveringen.

Parmesankiks

Fordel den revne ost i 4 lange striber (ca. 5 x 20 cm) på en plade med bagepapir. Bag osten midt i ovnen til osten er smeltet og let gylden. Tag ostestængerne af pladen med en paletkniv mens de stadig er varme, og lad dem køle af på en bagerist.

Anret suppen i varme skåle, drys pebersalsaen over og server med sprøde parmesankiks og brød til.

Bagetid

Ca. 4 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 35 %
Print