Hvid pizza med pastinak og tun

En sund og dejlig pizza med masser af rodfrugter, tun og smeltet ost på toppen.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid pizza med pastinak og tun

En sund og dejlig pizza med masser af rodfrugter, tun og smeltet ost på toppen.

Antal portioner

Rodfrugtsalat

  • 300 g rodfrugter i små tern, fx pastinak, persillerod og knoldselleri
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dåser tun i vand (á ca. 185 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 50 g rensede babyspinatblade
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Læg pizzadejen på et stykke bagepapir og lad den hvile i ca. 10 min. Fordel revet ost og rodfrugter på pizzadejen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag pizzaen midt i ovnen.

Rodfrugtsalat

Vend rodfrugterne sammen med persille, citronsaft, salt og peber. Stil rodfrugtsalaten tildækket på køkkenbordet. Smag til.

Hæld vandet fra tunen og bland den med citronskal og –-saft. Tag pizzaen ud og fordel spinat, tun og citronbåde. Server den varme pizza sammen med rodfrugtsalaten.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %
Print