Hytteostfromage

Enkel fromage med let bid fra hytteost. Hytteost er et skønt og overset retroprodukt, der kan bruges til en masse forskelligt i din madlavning.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteostfromage

Enkel fromage med let bid fra hytteost. Hytteost er et skønt og overset retroprodukt, der kan bruges til en masse forskelligt i din madlavning.

Opskriften gælder for 10 personer

Jordbærpuré

  • 300 g frosne jordbær
  • 4 spsk sukker

Fromage

Fremgangsmåde:

Jordbærpuré

Læg de frosne jordbær i en skål og drys dem med sukker. Lad jordbærrene tø næsten op - ca. 1½ time.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør hytteost, sukker, vaniljesukker og citronsaft sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af hytteostblandingen. Hæld den afkølede husblas i resten af hytteostblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i den let stivnede hytteost. Stil fromagen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Findel jordbærrene i en blender et kort øjeblik. Server jordbærpuréen til hytteostfromagen.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12370 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

En halvtør hvidvin på druen muscat, gerne fra Alsace, vil fungere godt til denne fromage med hytteost og jordbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær