Indbagt kalvemørbrad og estragonsauce
60+ min

Indbagt kalvemørbrad og estragonsauce

Mangler du inspiration til en festlig middag? Så prøv opskriften på indbagt kalvemørbrad og estragonsauce - den smager lækkert.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt kalvemørbrad og estragonsauce

Mangler du inspiration til en festlig middag? Så prøv opskriften på indbagt kalvemørbrad og estragonsauce - den smager lækkert.

Opskriften gælder for 24 personer

  • 25 g smør
  • 2 afpudsede kalvemørbrader (ca. 800 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fars

  • 200 g spegeskinke i meget tynde skiver
  • 3 dl vand

Estragonsauce

Tilbehør

  • 4¼ kg nye kartofler
  • 3 kg dampede grøntsager, fx gulerødder, forårsløg, rødløg og grønne asparges

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun én mørbrad i ca. 2 min., brun den anden i resten af smørret. Drys med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i køleskabet.

Fars

Hak halvdelen af ingredienserne i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Hak resten af ingredienserne. Stil al farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Del farsen i 4 portioner. Læg en portion fars i en stribe på et stykke bagepapir. Læg herpå en mørbrad og en portion fars. Pak mørbraden ind i farsen og dæk den med halvdelen af spegeskinken. Gentag "indpakningen" af den anden mørbrad. Løft - ved hjælp af bagepapiret - stegene over på ovnens rist. Klip, så der kun er papir under farsen. Læg risten i bradepanden og brun kødet midt i ovnen. Skru ned og hæld vand ved. Steg mørbraderne færdige. Tag de 2 "stege" ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Lad "stegene" hvile tildækket i ca. 20 min.

Estragonsauce

Si stegeskyen over i en stor, tykbundet gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Drikkevarer

Moden rødvin, fx rioja reserva.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 62640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 101,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

En let, men god rødvin på pinot noir-druen vil fungere bedst til denne delikate ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bearnaise