Jordskoksuppe med jomfruhummer og smørristede hasselnødder

Superflot og delikat suppe. Ideel som gæstemad - eller hvis man en dag har lyst til at forkæle sig selv og sine!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordskoksuppe med jomfruhummer og smørristede hasselnødder

Superflot og delikat suppe. Ideel som gæstemad - eller hvis man en dag har lyst til at forkæle sig selv og sine!

Antal portioner
  • 8 jomfruhummerhaler

Jordskoksuppe

Smørristede hasselnødder

  • 25 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 25 g smør
  • ½ dl fintklippet purløg
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk groft salt
  • 10 g smør

Tilbehør

  • 100 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Pil jomfruhummerne og stil dem tildækkede i køleskabet.

Jordskoksuppe

Skær jordskokkerne i små tern (ca. 1 x 1 cm) og tag halvdelen fra - stil resten til side i koldt vand. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg jordskokker og løg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin og kog ind til vinen er væk. Tilsæt grøntsagsboullion og lad suppen koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Blend suppen med fx en stavblender til konsistensen er jævn. Tilsæt madlavningsfløde og giv suppen et kort opkog under omrøring. Tilsæt salt og smag til.

Smørristede hasselnødder

Hæld resten af jordskokkerne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Lad smørret blive gyldent i en pande og rist jordskokker sammen med hasselnødder i ca. 5 min. - eller til de er gyldne. Tilsæt purløg og salt.

Krydr jomfruhummerne med salt. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits jomfruhummerne i ca. 1 min. Anret suppe og jomfruhummer i suppeskåle eller dybe tallerkener og server straks med smørristede hasselnødder og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 57 %
Print