Jordskoksuppe
1 timer

Jordskoksuppe

Lækker, cremet jordskoksuppe med porre og peperoni er en rigtig efterårs- og vinterklassiker.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordskoksuppe

Lækker, cremet jordskoksuppe med porre og peperoni er en rigtig efterårs- og vinterklassiker.

Antal portioner

Suppe

  • 350 g skrubbede jordskokker
  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon

Fyld

  • 50 g peperoni i tynde strimler (krydret spegepølse)

Suppe, fortsat

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Suppe

Skær jordskokkerne i skiver. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits jordskokker og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og kog ved svag varme og under låg i ca. ½ time.

Fyld

Læg porreternene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad det stå i ca. 2 min. Hæld porreternene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Tør porreternene godt og vend dem sammen med kvark, salt og peber. Stil fyldet tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Læg peperonistrimlerne i en kold pande og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

Suppe, fortsat

Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. ½ min. Hæld suppen tilbage i gryden og bring den i kog. Rør mel og vand til en jævning og rør den sammen med kvark. Pisk jævningen i suppen og lad den koge ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt porreringe, salt og peber og kog yderligere i ca. 1 min. Smag til. Server suppen i varme skåle med fyld og stegt peperoni på toppen.

Tip

Jordskokkerne kan udskiftes med skrællede kartofler.

Tips

Suppen kan fryses uden porreringe.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %
Print