Kalveculotte med bearnaisesauce

Perfekt til gæster - eller når man bare vil forkæle sig selv med lidt ekstra lækkert.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalveculotte med bearnaisesauce

Perfekt til gæster - eller når man bare vil forkæle sig selv med lidt ekstra lækkert.

Antal portioner

Kartofler

  • 6 store bagekartofler (ca. 1½ kg)
  • ½ tsk groft salt

Kalveculotte

  • 1 afpudset og ridset kalveculotte (ca. 1200 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomater

  • 1 kg kryddertomater
  • 1 liter kviste af kruspersille (ca. 2 store bundter)
  • 2 små hvidløgsfed i mindre stykker
  • 5 spsk rasp
  • 1 tsk tørret estragon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter Karolines Køkken® Bearnaisesauce

Fremgangsmåde:

Kartofler

Vask kartoflerne grundigt og tør dem. Skær et dybt kryds i hver kartoffel og læg dem på en plade med bagepapir. Drys kartoflerne med salt og bag dem midt i ovnen.

Kalveculotte

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun culotten på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg culotten i et lille ovnfast fad (ca. 3 x 17 x 26 cm) og drys med salt og peber. Hæld smørret fra panden over kødet. Steg kalveculotten sammen med kartoflerne. (Obs! se stegetid).

Tomater

Halver kryddertomaterne på tværs og fordel dem på en plade med bagepapir. Hak persille, hvidløg, rasp, estragon, salt og peber i en lille hurtighakker til det er findelt. (Hak evt. portionen ad to gange). Rør 2 spsk sauce i persilleblandingen og fordel den på de halve tomater - der skal være fyld på næsten hele skærefladen.

Tag kalveculotten ud af ovnen efter ca. 50 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60° - hvis kødet ønskes rosastegt. Steg evt. culotten færdig de sidste 10 min. Tag kødet ud og lad det hvile tildækket i ca. ½ time. Tag også kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen op til 225° og gratiner tomaterne midt i ovnen til persilleblandingen er gylden og sprød.

Varm imens resten af saucen op til kogepunktet under omrøring.

Bagetid

Sæt kartoflerne i ovnen ved 200° og bag i ca. ½ time.

Stegetid

Sæt derefter kalveculotten ind ved siden af kartoflerne - skru ovnen ned til 150° og steg videre i ca. 1 time.

Gratinering af tomater

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal serveres en rigtig god rødvin på druen pinot noir, meget gerne fra Bourgogne i Frankrig, og gerne en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv