Kogt sprængt kalvespidsbryst med peberrodscreme

En kold anretning der egner sig perfekt til frokost eller en buffet.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kogt sprængt kalvespidsbryst med peberrodscreme

En kold anretning der egner sig perfekt til frokost eller en buffet.

Opskriften gælder for 10 personer

Kalvespidsbryst

  • 1 kg sprængt kalvespidsbryst (bestil det evt. hos slagteren)
  • 2 liter vand
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • 1 gulerod i stykker
  • 1 zittauerløg i både
  • 5 kviste af frisk timian

Marinerede rødbeder

  • 1 kg små rødbeder
  • 50 g smør
  • 2 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl vand
  • 10½ spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk blade af frisk timian

Æblemos

  • 4 æbler fx ingrid marie
  • 1 spsk vand

Peberrodscreme

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 10½ kg små pillede kartofler

Fremgangsmåde:

Kalvespidsbryst

Læg kødet i en gryde og dæk det med koldt vand. Sæt gryden over ved svag varme. Skum fedt og uklarheder væk, når vandet begynder at koge. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer eller til kødet er mørt. Læg kødet i en skål og si suppen over kødet. Afkøl kød og suppe hurtigt - evt. i vandbad - og stil kødet tildækket i køleskabet til næste dag.

Marinerede rødbeder

Skræl rødbederne og skær dem i tynde stave. Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbedestavene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, vand, sukker, salt og timian. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Læg rødbeder med lage i fx et fad og lad dem trække tildækket i køleskabet til næste dag.

Æblemos

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i både. Kog dem med vand i en gryde ved svag varme og under låg i ca. 5 min., eller til æblerne er møre. Mos med et piskeris og lad æblemosen blive kold.

Peberrodscreme

Pisk cremefraichen stiv med en håndmixer (ca. 1½ min.). Vend forsigtigt peberrod, krydderier og æblemos i cremefraichen, og stil cremen tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og anret på et fad sammen med brøndkarse. Lun rødbederne i lagen. Anret rødbedestavene i en dyb skål, og hæld lidt af lagen ved.

Tip

Æblemos til peberrodscreme, kan fryses eller laves dagen før.

Tips

Æblemosen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Riesling Rheingau, Tyskland

Et oplagt vinvalg til denne delikate ret er en tør hvidvin på riesling-druen, gerne en "trocken" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til peberrod