Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel
45 min

Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 3 pastinakker i tern (ca. 250 g)
  • 6 dl vand
  • 25 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 2 stykker hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet) - af en citron
  • 2½ tsk groft salt
  • 75 g soltørrede abrikoser i strimler
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt ris, løg, pastinakker, vand og krydderier. Bring retten i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Vend abrikoser, rosiner og citronsaft i risene og kog i yderligere ca. 10 min. Smag til.

Kom de varme ris i et stort fad med kant. Pynt med korianderblade og server de krydrede ris med iskold fraiche.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %
Print