Muslingesuppe
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Muslingesuppe

Friske blåmuslinger, tør hvidvin og fennikel er blot nogle af de ingredienser, der gør denne opskrift på muslingesuppe yderst velsmagende. Prøv den.

Antal portioner
  • 1 34 kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 zittauerløg i grove stykker
  • 10 stilke bredbladet persille
  • 25 g smør
  • 12 tsk ostindisk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 12 liter hønsebouillon
  • 150 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
  • 12 liter siet kogelage fra muslingerne
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 fennikel i halve, tynde skiver
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • top af fennikler
  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal - til pynt.

Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen. Tilsæt bouillon og flødeost. Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter. Kom kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til og server muslingesuppen i varme, dybe tallerkener.

Tip

I stedet for friske muslinger kan man anvende 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). Den ½ liter kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 3 dl hønsebouillon.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 7040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 4 %
Kilde: