Nigiri sushi

Tre varianter af nigiri - stenbiderrogn, kammuslinger og rå tun.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nigiri sushi

Tre varianter af nigiri - stenbiderrogn, kammuslinger og rå tun.

Antal portioner

Sushi ris

  • 450 g sushiris
  • 5½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk groft salt
  • ¾ dl japansk riseddike

Nigiri sushi

- med stenbiderrogn

  • 4 spsk stenbiderrogn
  • ¼ tsk fint salt
  • 17 skiver agurk uden kerner i tynde halve skiver

- med kammuslinger

  • 5 frosne optøede rå kammuslinger
  • 2 blancherede grønne asparges

- med tun

  • 15 skiver frosset, optøet rå tun
  • 17 små stykker mangofrugt

Tilbehør

  • 1 dl japansk sojasauce ca.
  • 2½ spsk wasabi
  • 75 g syltet ingefær

Fremgangsmåde:

Sushi ris

Kom risene i en stor skål og skyl med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart. Lad risene dryppe af i en sigte. Kom dem i en tykbundet gryde og hæld vandet ved. Lad risene trække i vandet ½ time. Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., indtil risene er møre. Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min. Tag låget af og lad risene køle lidt af. Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene. Kom dem i fx et fladt fad.

Nigiri sushi

Dyp en måleske i koldt vand og tag derefter en spsk ris op. Dyp en hånd i vandet og pres skeen med risene mod håndfladen, så risene bliver presset tæt sammen. Læg "ristoppen" på et fad eller en tallerken. Form yderligere 52 ristoppe og fordel dem på fade eller tallerkener.

Rør flødeosten sammen med wasabi. Tag 1/3 af osteblandingen fra. Fordel resten på 34 af ristoppene.

- med stenbiderrogn

Rør den sidste portion af osteblandingen sammen med stenbiderrogn og salt. Fordel stenbiderrognen på de sidste 17 ristoppe og pynt med agurk. Anret dem på fade eller tallerkener.

- med kammuslinger

Skær kammuslingerne i 17 tynde skiver og fordel dem på ristoppene. Pynt med tynde, skrå skiver af asparges og anret dem.

- med tun

Fordel de tynde skiver tun på de sidste ristoppe, pynt med mangofrugt og anret dem.

Stil nigiri sushi tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Tips

Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Nigiri sushi kan suppleres med Maki sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 9 %
Print