Nye grøntsager med stegt fisk

Masser af nye grøntsager vendt med en krydret "smørklat" og serveret med et stykke stegt fisk.....det gør vist de fleste glade.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nye grøntsager med stegt fisk

Masser af nye grøntsager vendt med en krydret "smørklat" og serveret med et stykke stegt fisk.....det gør vist de fleste glade.

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 700 g skrubbede små kartofler
  • 6 gulerødder i grove bidder - gerne med top
  • 200 g flækkede slikærter
  • 1 dl hakkede friske krydderurter, fx dild eller persille
  • 75 g Arla Kærgården® Nordiske urter
  • 400 g filet af havørreder eller laks uden skind og ben
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i 10-15 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 4 min. Skru op til kraftig varme, tag låget af gryden og lad ærterne koge med i ca. 1 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem med krydderurter og 50 g af fedtstoffet. Kom grøntsagerne i en skål.

Del imens ørredfileten i 4 stykker. Læg fiskestykkerne i en varm pande og steg dem ca. 1 min. på hver side. Lad fisken hvile i panden i ca. 2 min. Drys med salt og peber og fordel resten af fedtstoffet på fisken. Server sammen med grøntsager og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print