Dyrskuer

2350KK_Dyrskuer_HIST

Klokken er fem om morgenen. Pigerne ruller teltdugen til side, udenfor venter allerede en halv snes klatøjede ungersvende og piger. Det er vogtere og trækkere, der efter en ofte alt for kort nat, nu skal ha’ et ordentligt morgenmåltid, inden de skal i ringen med dyrene. Det véd de, at de - som på alle andre dyrskuer, kan få på Karoline-standen.

På landsdelsdyrskuerne i Herning, Odense og Roskilde er Karolines Køkken® hvert år i kontakt med 200.000 producenter og forbrugere. Og det er hårdt, skægt og inspirerende.

2350KK_Dyrskuer1990_HIST- I 60'erne og 70'erne var det mest udstillinger og demonstrationer, men i dag er de fleste mere interesserede i at få nogle nye smagsoplevelser og så et par kontante råd, fortæller tidligere konsulent Rigmor Tromholt, der har været ansvarlig for en del af Karoline-holdet frem til slutningen af 90'erne. - Og det får de, - ligesom vi selv får både ros og ris fra såvel landmænd som forbrugere.

I det interimistiske Karoline-køkken er der tryk på dagen lang. Foruden smagsprøver, skal der også laves frokost og osteanretninger til både udstillere og gæster, ligesom der tit er særlige ting for børn. Alligevel er der stor forskel fra landsdel til landsdel.

2350KK_Dyreskuetelt1990_HIST- Jyderne er stadig mere forsigtige og påholdne. Her er det fortsat god latin at ha’ madpakken med hjemmefra, ligesom man her er mere afventende overfor nye produkter.

- Sjællændere derimod suger alt til sig, og her sidder pengene også lidt løsere. Det er den slags forskelle, der er med til at gøre dyrskuerne til noget både sjovt og særligt.