Ostekage
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Ostekage

Ostekage er velsmagende, lækker og en sikker vinder som dessert. Den cremede flødeost, de søde svesker og den syrlige appelsinsaft går fantastisk i spænd.

Antal portioner

Dej

  • 75 g koldt smør
  • 100 g hvedemel (1 34 dl)
  • 75 g knuste makroner

Fyld

  • 200 g svesker uden sten
  • 200 g Arla Buko® Naturel
  • 1 dl sukker (85 g)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 12 dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt:

  • flormelis

Tilbehør:

  • 300 g vindruer eller friske blommer

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt makroner. Drys dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og pres den godt sammen, så den får en jævn overflade. Bag bunden midt i ovnen.

Fyld

Halver sveskerne og fordel dem på bunden. Skær flødeosten i mindre stykker og rør den blød. Rør sukker og de øvrige ingredienser i. Hæld fyldet over sveskerne og bag kagen midt i ovnen. Server kagen lun eller kold drysset med flormelis.

Forbagning

Ca. 5 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min