Ostesalat med avocado

Osten og de milde avocadoer får følgeskab af en syrlig dressing, smagsrige oliven og sprøde rugbrødscroutoner.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostesalat med avocado

Osten og de milde avocadoer får følgeskab af en syrlig dressing, smagsrige oliven og sprøde rugbrødscroutoner.

Antal portioner
  • 6 skiver rugbrød - ca. 1½ cm tykke

Dressing

  • 4 tsk dijonsennep
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 moden avocadoer
  • 2½ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 100 g små sorte oliven med sten, fx fra Nice (ca. 1½ dl)

Fremgangsmåde:

Skær rugbrødet i tern på 1½ x 1½ cm. Læg rugbrødsternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme. Skru efter ca. 2 min. ned til jævn varme og rist brødternene i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til.

Skær osten i korte stave.

Dressing

Rør sennep sammen med eddike, vand, sukker, salt og peber. Smag dressingen til.

Flæk avocadoerne og fjern stenene og skindet. Skær avocadoerne i tynde både og vend dem i dressingen.

Kom icebergsalat, ost og oliven i dybe tallerkener. Fordel avocadobåde med dressing og de ristede rugbrødstern på salaten.

Tip

Du kan erstatte avocadoen med 6 "smilende" æg i halve.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 41 %
Print