Pæredessert med lakrids

Populær dessert med pærer, lidt engelsk lakrids og iskold flødeskum...
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pæredessert med lakrids

Populær dessert med pærer, lidt engelsk lakrids og iskold flødeskum...

Antal portioner
  • 25 g smør i mindre stykker
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 5 uskrællede pærer i både, fx conference

Smuldredej

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2½ spsk sukker
  • 150 g koldt smør
  • 1 tsk knust engelsk lakrids

Fremgangsmåde:

Kom smør og sukker i en pande på ca. 21 cm i diameter og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun. Vend pærebådene i og lad sukkerblandingen smelte igen - det tager ca. 5 min. Beklæd en bradepande (ca. 4 x 25 x 25 cm) med bagepapir. Fordel pærebådene heri og hæld resten af det smeltede sukker over.

Smuldredej

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til den ligner revet ost. Drys dejen over pærerne og bag desserten midt i ovnen. Læg evt. bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.

Lad desserten hvile i 5 min. på en bagerist. Læg et fladt fad over bradepanden og vend rundt, så desserten står med fyldet opad. Fjern bagepapiret og drys med lakrids.

Spis den lune pæredessert med flødeskum.

Tip

Engelsk lakrids er hård og stærktsmagende.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 56 %
Print