Pasta med sølvbeder til stegt lyssej

Sølvbeder er en dejlig grøntsag, som endnu ikke er så kendt. Prøv den fx sammen med limekrydret, stegt lyssej, pasta og hytteost.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med sølvbeder til stegt lyssej

Sølvbeder er en dejlig grøntsag, som endnu ikke er så kendt. Prøv den fx sammen med limekrydret, stegt lyssej, pasta og hytteost.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g renset lyssejfileter i 8 lige store stykker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 4 bananskalotteløg i lange strimler (ca. 200 g)
  • 300 g sølvbeder i lange strimler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintstrimlet grønt fra sølvbeder

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Tør fiskestykkerne og steg dem ved kraftig varme i ca. 1 min. Vend fisken, sluk for varmen og lad fisken trække i panden i ca. 5 min. Drys med limeskal, salt og peber - lige inden serveringen.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt sølvbeder og steg i yderligere ca. 1 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ved jævn varme i ca. 3 min. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad den dryppe af i et dørslag. Fordel den nykogte pasta i 4 varme dybe tallerkener. Anret herpå de svitsede grøntsager, hytteost, og øverst fiskestykkerne. Server straks - evt. med noget af hytteosten ved siden af.

Tip

Kan du ikke få sølvbeder, kan du bruge pak-choi kål eller 300 g fintstrimlet spidskål og 100 g babyspinatblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 26 %
Print