Pastafad med grøntsager
45 min

Pastafad med grøntsager

Super nemt pastafad som passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Dejligt til den kødløse dag....eller server med koteletter eller pølser.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastafad med grøntsager

Super nemt pastafad som passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Dejligt til den kødløse dag....eller server med koteletter eller pølser.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx hjul
  • 200 g ærter - gerne friskbælgede
  • 5 rødløg i både (ca. 400 g)
  • 14 forårsløg i korte stykker (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk groftkværnet fem peber blanding
  • 4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
  • 1 dl grofthakkede friske dildkviste
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i 10-12 min., til den er næsten mør. Tilsæt ærter og de 2 slags løg og kog i yderligere ca. 2 min. Tag 1 dl kogevand fra og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Kom dem i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Drys med salt og peber. Bland den ene dl kogevand og ostesaucen og hæld den over pasta og grøntsager. Dæk fadet med alufolie og bag pastafadet midt i ovnen. Fjern, efter ca. 10 min., alufolien og bag pastafadet færdigt.

Server det varme pastafad med drys af dild og med citronbåde, så man selv kan dryppe saft på.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 18 %
Print