Pebernødder med appelsinskal

Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.
Fryseegnet
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pebernødder med appelsinskal

Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.

ca. 160 stk.

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æg
  • 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet)
  • 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt hvid peber

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker godt sammen. Rør æg og appelsinskal i. Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig. Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 22 cm). Skær hver pølse i ca. 22 stykker og tril dem til små pebernødder. Læg pebernødderne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Bagetid

9-10 min. ved 200°.

Tips

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10532 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %
Print