Pizzasnegle med rugbrød - af en rest tomatsuppe

2 i 1 løsningen - her er der både pizzasnegle og brød - lige til madpakken...
Fryseegnet
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizzasnegle med rugbrød - af en rest tomatsuppe

2 i 1 løsningen - her er der både pizzasnegle og brød - lige til madpakken...

2 pizzasnegle pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

Dej

  • 200 g rugbrød
  • ½ liter vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g rugmel (ca. 1¾ dl)
  • 600 g hvedemel

Fyld

Fremgangsmåde:

Dej

Smuldr rugbrødet i en skål og hæld vandet over. Lad det stå i ca. 20 min. - til rugbrødet er udblødt. Rør gæren ud i rugbrødsblandingen og tilsæt salt og rugmel. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen - gem lidt hvedemel. Dæk skålen med fx et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tag 400 g dej fra til pizzasnegle. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm). Form resten af dejen til et brød og lad det hæve tildækket indtil pizzasneglene er bagt færdige. Rids brødet med en spids kniv og bag det på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Fyld

Mos de kogte kartofler med en gaffel. Bland tomatsuppe, ost, løg, oregano og peber heri. Fordel fyldet på pizzadejen. Drys med skinke og rul dejen som en roulade og skær ca. 20 skiver. Læg sneglene på en plade med bagepapir og tryk dem let. Lad pizzasneglene efterhæve i ca. 20 min. og bag dem midt i ovnen.

Tip

Har du ikke en rest tomatsuppe kan du bruge en krydret færdig tomatsauce.

Bagetid for pizzasnegle

Ca. 25 min. ved 200°.

Bagetid for brød

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Lun pizzasneglene inden servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 12 %
Print