Pølsehorn
Bedømmelse (62)

Min bedømmelse:

Pølsehorn

De flotte snoede pølsehorn skal nok vække begejstring, hvor de end serveres.

Antal portioner

1 pølsehorn pr. person

  • 25 g smør
  • 14 liter mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 34 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel (7 dl)
  • 6 wienerpølser af god kvalitet

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.

Sno nu dejen om pølserne ( del evt. pølsen i to). Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 15 min. Pensl pølsehornene med vand og drysses evt. med sesamfrø. Bag dem midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: