Quinoasalat med granatæblekerner

Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Quinoasalat med granatæblekerner

Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.

Antal portioner
  • 175 g sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle af - gerne på en bakke, et fad eller lignende. Rør olie, eddike, citronsaft, salt, peber, løg og halvdelen af persillen sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa godt med marinaden.

Anret den marinerede quinoa i et fad. Skær osten i stave og fordel dem på quinoaen. Drys med granatæblekerner og resten af persillen.

Tips

I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern.

Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Serveret alene vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen være bedst. Med kød kunne en rødvin på nebbiolo-druen være god Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt