Rabarbersirup

Rabarbersirup

En vaniljeprikket rabarbersirup som smager af dansk forår. Siruppen er både nem og hurtig at lave. Brug rabarbersirup oven på græsk yoghurt som det søde modspil - eller kom lidt sirup i koldskålen. Eller brug rabarbersirup i din dressing til en frisk og sprød salat eller kom lidt rabarbersirup i danskvand eller i en boblende aperitif.

Ingredienser

Rabarbersirup

1 kg Rabarber i 2 cm skrå skiver
250 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 dl Vand
1 Vaniljestang - kornene heraf

Sådan gør du

Rabarbersirup

  • Bring rabarber, sukker og vand i kog i en gryde.
  • Kog blandingen ved svag varme og under låg ca. 5 min. eller til rabarberne er møre.
  • Hæld de kogte rabarber til afdrypning i en sigte over en skål.
  • Mål saften og tilsæt vand til der er 6 dl i alt. Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt vaniljekorn.
  • Bring saften i kog til den ønskede konsistens. Lad rabarbersiruppen køle af.
  • Hæld rabarbersiruppen i en rengjorte flaske - og opbevar den på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4443 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 1,5 % 0,3 g
Kulhydrat: 96,8 % 18,7 g
Fedt: 1,7 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbersirup/