Rejesalat med grapefrugt

45 min
Rejesalat med grapefrugt

Herlig smag af grapefrugt i en mild og fyldig rejesalat.

Ingredienser

160 g Perlebyg (ca. 2 dl)
3 dl Grøntsagsbouillon
1 kg Kogte rejer med skal (ca. 250 g)
1 Rød grapefrugt i fileter (ca. 150 g)
2 Avocadoer i mindre stykker (ca. 225 g)
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
75 g Sukkerærtespirer

Dressing

2 dl Yoghurt 10%
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt

Tilbehør

240 g Ristet groft brød

Sådan gør du

  • Kog perlebyggen i grønsagsbouillon i ca. 12 min. Lad byggen hvile tildækket i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra og lad perlebyggen køle af.
  • Pil rejerne og vend dem sammen med perlebyg, grapefileter, avocado og løg i et stort fad. Fordel spirer på toppen.

Dressing

  • Rør yoghurt, limeskal og - saft sammen med salt og smag til.

Ved serveringen

  • Dryp salaten med lidt af dressingen og server resten ved siden af.

Spirerne kan være alle slags spirer. I stedet for spirer og grape kan du bruge brøndkarse og jordbær eller hindbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9283 kJ / 2219 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 18,2 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,6 % 16,1 g
Fedt: 32,2 % 4,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-grapefrugt/