Rejesalat med cremefraichesauce

80'ernes store helt, lavet som en skøn salat. Melonernes sødme og den hjemmelavede cremefraichesauce er det perfekte selskab til rejerne.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rejesalat med cremefraichesauce

80'ernes store helt, lavet som en skøn salat. Melonernes sødme og den hjemmelavede cremefraichesauce er det perfekte selskab til rejerne.

Opskriften gælder for 24 personer

Cremefraichesauce

Rejesalat

  • 2 honningmeloner (ca. 2½ kg)
  • 1 liter fintstrimlet icebergsalat
  • 1 groftrevet grøn squash
  • 1 kg pillede rejer

Tilbehør:

  • miniflutes

Fremgangsmåde:

Cremefraichesauce

Svits løg og tomater i gyldent smør i en gryde. Tilsæt paprika, salt, peber og vand og lad blandingen koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Purér tomatblandingen gennem en sigte og lad den køle af. Vend cremefraiche i og smag saucen til.

Rejesalat

Skræl honningmelonerne og fjern kernerne. Skær dem i tern. Anret salat, squash, honningmelon og rejer i striber på 2 store fade. Pynt med dildkviste.

Hæld saucen i skåle og server dem ved siden af salaten.

Tip

Du kan bage dine egne miniflutes - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 32180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Pga. sødmen fra melonen skal der serveres en halvtør hvidvin til denne ret. Prøv en vouvray eller anjou, eller en champagne "sec" hvis det skal være ekstra festligt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer