Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

Frisk og syrlig kold fiskeforret med knas og blød creme
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

Frisk og syrlig kold fiskeforret med knas og blød creme

Antal portioner

Rimmet torsk

  • 350 g torskefilet
  • ½ spsk groft salt
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

Syltet hokkaido

  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g hokkaido græskar i små kugler (ca. 1 cm i diameter)
  • groftkværnet peber

Brændt porre

  • 50 g porrer - kun det hvide (ca. 50 g)

Hytteostcreme

Pynt

  • skovsyre

Fremgangsmåde:

Læg torsken på et stykke film. Fordel salt, sukker og limeskal jævnt over hele torsken. Pak den ind og lad den stå i mindst 2 timer. Del fisken på langs og skær stykkerne i tynde skiver. De skal udgøre bunden af anretningen.

Syltet hokkaido

Bring eddike og honning i kog i en lille tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i ca. 4 min. Vend hokkaidokugler i og drys med salt og peber. Hæld dem i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.

Brændt porre

Skær porren i ca. 2 cm stykker. Stil porrestykkerne på skærefladen i panden og brænd dem i ca. 5 min - kun på en side. Skil herefter porrene i ringe.

Hytteostcreme

Blend hytteosten i ca. 5 min. - til den er jævn. Vend appelsinskal i, og kom cremen i en sprøjtepose.

Anretning

Anret de tyndtskårne skiver af fisk på 4 tallerkener og fordel herpå hokkaido og porreringe. Sprøjt hytteostcremen som toppe mellem hokkaido og porreringe og server.

Bagetid for hokkaido

Ca. 15 min. ved 165° - traditionel ovn.

Tips

Alt kan forberedes dagen før. I stedet for hokkaido i kugler kan du lave små tern (ca. 1 x 1 cm) Kuglerne kan du lave med et parisiennejern (melonkugleudstikker).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 55 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 13 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Luksusvin til luksmad! Her vil en lækker chablis på 1. cru eller gand cru-niveau være bedst. Eller en god champagne brut! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer