Rodurtesuppe med chili- og limesirup
45 min

Rodurtesuppe med chili- og limesirup

En blød og cremet suppe med en stærk-syrlig kontrast fra chili- og limesirup.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rodurtesuppe med chili- og limesirup

En blød og cremet suppe med en stærk-syrlig kontrast fra chili- og limesirup.

Antal portioner
  • 500 g skrællede kartofler
  • 1 stort zittauerløg
  • 300 g skrællet persillerødder eller rodselleri eller en blanding
  • 25 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 150 g Buko® Garli
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Chili- og limesirup

  • 1 grøn chilipeber
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 spsk lys sirup

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • Ristet italiensk brød i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i tynde skiver. Hak løget. Skær persillerødderne i små tern. Svits grøntsagerne i smørret - uden at de tager særlig farve. Tilsæt bouillon og kog suppen i ca. 20 min. uden låg. Blend suppen ved hurtigste hastighed i en blender eller foodprocessor. Man kan også presse urterne gennem en purésigte. Varm suppen op igen. Rør lidt af suppen i flødeosten til blandingen er blød og cremet. Kom osteblandingen i suppen sammen med salt og peber.

Chili- og limesirup

Rens chilien med en spids kniv under rindende koldt vand og hak den meget fint. Pisk limesaften med olien til cremet konsistens. Rør chili og sirup i. Server suppen i varme tallerkener og dryp lidt af siruppen over.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 38 %
Print